Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kebab na patyku

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone wołowe 500g
cebula 1duza
czosnek 3 zabki
jajko 1
przyprawa kebab- gyros Prymat
sól, pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: kebab na patyku

Mieso łaczymy z drobno posiekana cebula i przecisnietym czosnkiem i przyprawami. Chowamy na 2 godz do lodówki. Pózniej do miesa dodajemy jeszcze jajko i nadal wyrabiamy. Bierzemy patyczki do szaszłyków moczymy je w wodzie i formujemy z mięsa coś jakby kiełbaski długości 5 cm i grubości 2 cm. Można też dodać pomiędzy kolejne kiełbaski małe pieczarki lub cebulki. Smazymy na grilu po 4 min z kazdej strony(niezbyt dlugo aby mieso nie zrobilo sie zbyt suche.)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

romanrafal
romanrafal 24.10.2011 18:25
super dobre

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak