Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krem z kalafiora

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

włoszczyzna
kalafior
śmietana 30%
żeberka

Przepis i sposób przygotowania na: Krem z kalafiora

Do zimnej wody wrzuciłam żeberka. Kiedy woda się zagotowała, zszumowałam i wrzuciłam marchewkę, pietruszkę, selera, cebulę, liść pora, zieloną pietruszkę, ziele angielskie, liść laurowy i sól. Gotowałam ok godzinę. Po tym czasie dodałam podzielonego na różyczki kalafiora i gotowałam 20 minut. Kiedy kalafior był miękki, wyjęłam z zupy żeberko i połowę różyczek kalafiora, resztę zmiksowałam na krem. Zabieliłam śmietaną, dodałam różyczki kalafiora i mięso oddzielone od kości. Wlałam kilka kropel maggi i mocno opieprzyłam.

Podałam z grzankami z chleba.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak