Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pory duszone

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

por 12 szt.
masło 2 łyżki
sok z cytryny 1 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Pory duszone

Sparzyć pory w parze lub w gotującej wodzie,odcedzić,nie wylewać wywaru,odstawić.Do żaroodpornego naczynia posmarować masłem,ułożyć w nim pory,przyprawić,skropić sokiem z cytryny.Wlać do naczynia trochę wywaru,przykryć i dusić w piekarniku około 40 min w 140 stopniach.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak