Kulki z pasty serowej

Kulki z pasty serowej

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ser żółty

    15 dag
  • masło

    1 łyżeczka
  • majonez

    1 łyżeczka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kuli robi się tak, jak pastę z sera żółtego, ale później obtaczamy albo w samej posiekanej natce pietruszki, albo w ziarnach sezamu

Utarty na drobnej tarce ser wymieszać dokładnie z masłem i majonezem, dodać soli i pieprzu do smaku.

Łyżką odcinamy porcję masy, w dłoniach formujemy kulki i obtaczamy w posiekanej natce.

Ja zrobiłam je obtoczone w ziarnach sezamu.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

PaniMISIOWA

24.04.2011 08:15
mniam!

PaniMISIOWA

24.04.2011 08:15
mniam!

PaniMISIOWA

24.04.2011 08:15
mniam!

ewelina/bunia

19.09.2010 11:02
ciekawe

marta639

18.09.2010 12:15
Ciekawy przepis.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat