Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryba w sosie koperkowo-serowym

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

filet z dowolnej ryby
koperek
serek topiony
śmietana 30%
mąka

Przepis i sposób przygotowania na: Ryba w sosie koperkowo-serowym

Filety ryby (mintaja) przekroiłam na pół, osoliłam, opieprzyłam i usmażyłam na małej ilości oleju. Smażyłam po 3 minuty z każdej strony i kiedy były gotowe wyjęłam z patelni. Na rozgrzany tłuszcz wrzuciłam pół serka topionego, posiekany koperek i vegettę. Kiedy serek się rozpuścił powoli zaczęłam wlewać śmietanę z mąką. Sos wyłożyłam na gotową rybę.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak