Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pekinka majonezowo śmietanowa

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta pekińska 500 g
pomidor 500 g
cebula 1 szt
posiekany szczypior czosnkowy 1 łyżka
gęsta śmietana 150 ml
majonez 3 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
cukier do smaku
ocet winny do smaku
natka pietruszki 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Pekinka majonezowo śmietanowa

Kapustę poszatkować, wrzucić do miski.
Obraną i umytą cebulę oraz umyte pomidory pokroić w kostkę i dodać do kapusty.
Dodać pokrojony szczypiorek i natkę.
Na koniec dodać majonez, śmietanę i doprawić pozostałymi przyprawami do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wokalista 23.06.2011 16:20
eleganckie ^^
wedith1 04.03.2011 06:29
Piękna różyczka :) Sałatka również :)
anja3107 17.01.2011 13:34
ale pięknie ozdobione
rzenia15 31.12.2010 17:31
na pewno smaczna
cukiereczek 19.12.2010 11:03
Zapowiada się smacznie
ZEWA 10.12.2010 23:51
było smacznie
ada12302 03.12.2010 21:36
będzie smaczne
Sylwia88 02.12.2010 18:03
ładnie wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak