Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekane cukinie

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

cukinie małe
pieczarki
cebula

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekane cukinie

Małe cukinie przekroiłam wzdłuż na pół i wydrążyłam zostawiając ok 1 cm miąższu. Ścięłam dolne \"okrągłości\", aby połówka cukinii w miarę stabilnie stała. Wszystkie cukinie zawinęłam razem w folię aluminiową i piekłam w 200 stopniach ok 20 minut. W międzyczasie obrałam pieczarki, pokroiłam w plasterki i wrzuciłam na gorący olej razem z posiekaną cebulą, solą, pieprzem i dusiłam 10 minut. Kiedy cukinie się upiekły, na każdą połówkę nałożyłam farsz, posypałam startym żółtym serem i zawinęłam każdą z osobna w folię aluminiową. Piekłam je w 200 stopniach ok 8 minut. Po tym czasie rozchyliłam folię tak, aby ser mógł się lekko przypiec.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

angelika14 06.07.2011 00:17
smaczne
bami 24.01.2011 18:18
ja dodałabym tam jeszcze trochę mięsa, jako mięsożerca z pierwszego zdarzenia i super! :)
strzelec02 04.12.2010 17:56
smaczne i zdrowe
Tahitha 03.12.2010 05:55
Próbowałam, są pyszne.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak