Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pory a la mimoza

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

por 8 szt.
jaja 2 szt
sos Vinaigrette 2|3 szkl.
natka pietruszki 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Pory a la mimoza

Przekroić pory na pół,dokładnie umyć w bieżącej wodzie i związać w pęczki,gotować pory w osolonej wodzie lub w rosole z kurczaka przez 12 min nie przykrywać garnka.Po ugotowaniu wodę odcedzić,pory osuszyć w ściereczce i schłodzić w lodówce,oddzielić białka jaj od żółtek,posiekać osobno białka i żółtka,wymieszać je z sosem.Ułożyć pory na półmisku,polać je sosem.Przyprawić pieprzem,posolić posypać natką pietruszki.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kopiko1983 22.02.2011 09:09
Ciekawy przepis :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak