Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekane parówki

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

parówki cielęce 10 sztuk
kukurydza w puszce 200 mililitrów
cebula 2 sztuki
koncentrat pomidorowy 4 łyżki
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat 1 szczypta
Pieprz czarny mielony Prymat 1 szczypta
olej 2 łyżki
ser żółty 10 dag
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekane parówki

Pokrojoną w kostkę cebulę zrumienić na oleju, dodać koncentrat pomidorowy, przyprawy, podsmażyć.

Parówki obrać z osłonek, ponacinać wzdłuż, ułożyć w naczyniu żaroodpornym, polać sosem pomidorowym, posypać kukurydzą.

Włożyć do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i zapiekać około 15 minut. Pod koniec posypać tartym serem i papryką w proszku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Motorek 13.06.2012 09:33
extra
Iwona51
Iwona51 24.12.2010 07:40
na pewno smaczne
Monika193
Monika193 09.12.2010 16:57
fajne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak