Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

śledzie w buraczkach

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Liść laurowy suszony Prymat 3
Goździki całe Prymat 4
ziele angielskie 4ziarenka
cukier 1łyżka
sól 1łyżeczka
ocet 1/2szkl
cebule 2
buraki ugotowane 4
majonez 250ml
szczypior
Owoc jałowca cały Prymat kilka szt.

Przepis i sposób przygotowania na: śledzie w buraczkach

Filety opłukać i osuszyć,pokroić na porcje i ułożyć w słoju.Liście,goździki,ziarna ziela,pieprzu i jałowca oraz cukier i sól zagotować w szklance wody z dodatkiem octu.Przestudzić,przecedzić,zalać śledzie wraz z pociętą w półplasterki cebulą,wstawić na noc do lodówki.Buraki zetrzeć na tarce o grubych oczkach.W szklanej salaterce ułożyć warstwami:majonez,śledzie z cebulą,buraki,majonez itd.,aż do wyczerpania składników.Wierzch udekorować szczypiorkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak