Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wędlina z szynki

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kilo mięsa z szynki
dwa ząbki czosnku
sos sojowy 2 łyżki
Imbir mielony Prymat
pieprz czarny
Pieprz ziołowy mielony Prymat
sól
oliwa

Przepis i sposób przygotowania na: Wędlina z szynki

Szynkę po umyciu nacieramy solą i przepuszczonym przez praskę czosnkiem. Po 15 min posypujemy pieprzami i imbirem, skrapiamy sosem sojowym i oliwą, wkładamy do lodówki na co najmniej pół godziny.
Obsmażamy w rondlu na rozgrzanej oliwie lub oleju ze wszystkich stron na brązowo. Potem podlewamy niewielką ilością wody i dusimy pod przykryciem do miękkości, uzupełniając wyparowaną wodę. Studzimy i kroimy w plastry.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

alaaa 08.03.2013 12:33
bardzo apetyczna
Izabela28 02.01.2012 13:52
super się prezentuje na zdjęciu i na pewno też tak smakuje:)
Izabela/bella81 31.12.2011 10:35
zrobię taką:)
Edyta38 20.08.2011 20:12
mniam mniam
Mysiunia 27.12.2010 22:13
bardzo smaczne na pewno:)
4muffins 06.12.2010 22:46
na pewno wypróbuje, szukałam takiego przepisu
kot_pankracy 06.12.2010 19:17
świetny pomysł
MAR3STA 02.12.2010 23:16
domowa najlepsza!
ben-ka 02.12.2010 17:03
O! to taka duszona,dietetyczna szynka.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak