Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierogi z pasztetową

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 1 kg
jajko 2 sztuki
sól 1 łyżeczka
woda 1 szklanka
oliwa 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Pierogi z pasztetową

Na stolnicy wyrabiamy ciasto z mąki, jajek, wody, oleju oraz soli. Powinno mieć konsystencję niezbyt gęstą. Rozwałkowujemy i odbijamy z pomocą szklanki kółka. W środek każdej wkładamy plasterek z pasztetowej i sklejamy jak pierożki. Gotujemy w osolonej wodzie i niewielką ilością oliwy by się nie posklejały. Następnie odcedzamy i smażymy na złoty kolor. Smacznego !!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

RenataZ-et 23.06.2013 23:28
fajny pomysł
Łukasz15 09.05.2013 14:24
Ciekawi mnie jak smakują, muszę wypróbować
alinka45 06.01.2013 20:29
dobre
Hanna5 12.04.2012 17:55
to może być pyszne
parysek10 29.08.2011 11:49
fajne
pioge7 18.04.2011 21:07
super
pioge7 18.04.2011 21:07
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak