Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

MAKARON Z SERKIEM TOPIONYM

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

op makaronu kokardki 1 op,
mleko 1 SZKL.
serków topionych 20 dag
groszek 1 puszka
czosnku 2 ząbki
majonez
sól, pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: MAKARON Z SERKIEM TOPIONYM

MAKARON GOTUJEMY AL DENTE W OSOLONEJ WODZIE, ODCEDZAMY, SERKI ROZTAPIAMY , CZOSNEK OBIERAMY I PRZECISKAMY PRZEZ PRASKĘ, GROSZEK ODSĄCZAMY, W GARNKU PODGRZEWAMY MLEKO, DODAJEMY SERKI I MIESZAMY AŻ SOS BĘDZIE JEDNOLITY , DOPRAWIAMY DO SMAKU SOLĄ I PIEPRZEM I MAJRANKIEM, MAKARON NAKŁADAMY NA TALERZE I POLEWAMY SOEEM I POSYPUJEMY GROSZKIEM

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak