Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pikle z ogorków

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

sól 3 łyżki
ocet 10 % 1/2 szkl
cukier 5 łyżek
ang ziele 10 nasion
pieprz 15 nasion
Gorczyca biała cała Prymat 1 łyżeczka
ogórki 1,5 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Pikle z ogorków

Ogórki obrać, przekroić wzdłuż na pół, wydrążyć miąższ, pokroić w słupki, wrzucić na wrzącą wodę, gotować 1 minutę, odcedzić. Ułożyć w słoikach, zalać zalewą przygotowaną z 2 szklanek wody, octu oraz przypraw. Zakręcić słoiki, pasteryzować 20 min. w temp. 90 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mirosława4 09.05.2012 18:35
smaczne
mehia 21.05.2011 21:19
extra
edyta44 18.03.2011 23:01
dobre

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak