Pieczarki czosnkowe

Pieczarki czosnkowe

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pieczarki

    16 szt
  • czosnek

    4 ząbki
  • masło

    1 łyżka
  • sól, pieprz

    1/2 łyżki
  • bułka tarta

    2 łyżki
  • cebula

    1 szt
  • żółty ser starty

    2 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Z dokładnie umytych pieczarek odcinamy nóżki przy kapeluszu i siekamy. Na patelni roztapiamy masło i podduszamy pokrojoną w kostkę cebule, posiekane nóżki pieczarek, wyciśnięte ząbki czosnku i bułkę tartą. Farsz mieszamy, dodajemy starty żółty ser, doprawiamy solą i pieprzem.Napełniamy farszem kapelusze pieczarek i układamy w żaroodpornym naczyniu i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 140stopni na 20minut.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

ZEWA

13.01.2014 09:13
fajne na przekąskę

rutynka

16.01.2012 09:58
mm pyszne

Papryczka

16.12.2011 16:47
smaczne

Joanna108

10.11.2011 13:27
mniam

kochanyptysiu

17.02.2011 12:28
piekne

cukiereczek

16.02.2011 11:55
Wierz posypujemy startym żółtym serem

traktorek

22.12.2010 15:35
pięknie wyglądają

cukiereczek

25.05.2010 08:03
Można dać więcej sera.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat