Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Karkówka smażona

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

karkówka 60 dag
czosnek 3 ząbki
cebula 5 sztuk
sól, pieprz do smaku
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Karkówka smażona

Karkówkę umyć, osuszyć, pokroić na plastry, skropić olejem, oprószyć solą i pieprzem. Czosnek przecisnąć przez praskę, natrzeć mięso. Odstawić na 4-5 godzin do lodówki. Na patelni rozgrzać olej, obsmażyć karkówkę z obu stron, obłożyć cebulą i nadal smażyć na wolnym ogniu. Można też podlać bulionem i dusić do miękkości.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

smakowita 01.06.2011 16:54
Smaczne połączenie
eli82 10.01.2011 09:00
musi być dobra

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak