Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

wątróbka smażona na maśle z cebulką

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Wątróbka smażona na maśle z cebulką to jeden z moich ulubionych przepisów na obiad dla całej rodziny. Podaje ją zazwyczaj z ziemniakami i świeżą surówką.

Składniki:

Wątróba drobiowa lub wieprzowa 300 g
cebula biała 1/2
masło do smażenia
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: wątróbka smażona na maśle z cebulką

Mięso dokładnie umyć. Pokroić w kawałki. Cebulę pokroic w paski. Masło rozpuścić na patelni. Wrzucić wątróbkę i cebulę. Smażyć na małym ogniu przez ok. 5 min, od czasu do czasu przewracając. Na końcu posolić. Podawać ciepłe.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bami 12.01.2012 23:32
Lubię :)
Misiabe 02.12.2010 15:54
Oj tak, na masełku jest najlepsza

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak