Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos koperkowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

koperek 1 pęczek
cebul 1/2 sztuki
mąka 4 łyżki
masło 2 łyżki
śmietana 3/4 szklanki
sól, pieprz do smaku
bulion 1 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: Sos koperkowy

Z masła i mąki zrobić zasmażkę. Dodać drobno pokrojoną cebulkę, podlać bulionem, energicznie wymieszać. Śmietanę połączyć z drobno pokrojonym koperkiem, dodać do sosu, doprawić do smaku. Przygotowanym sosem polewamy ugotowane jajka.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak