Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mazurek migdałowy

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

migdały 30 dag
mąka 3 łyżki
kakao 2 łyżki
białka z jajek 4 szt
cukier 15 dag
oliwa 1 łyżka
andrut

Przepis i sposób przygotowania na: Mazurek migdałowy

Migdały sparzyć, obrać i zemleć w maszynce do orzechów. Białka ubić na sztywną pianę, dodać cukier, ubijać jeszcze chwilę i ciągle ubijając dodawać kolejno migdały, oliwe i mąkę wymieszaną z kakao. Przygotowaną masę wyłożyć na wafle, ułożyć na płaskiej blasze, wyrównać powierzchnię i upiec w temp. 160 stopni około 45 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iwusia 08.10.2012 23:10
super pysznie :)
Monika193
Monika193 03.12.2010 05:51
na pewno skorzystam z przepisu

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak