Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kulebiak z wigilijną kapustą

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ciasto francuskie 45dag
skórka z cytryny starta
jajko
orzechy włoskie 2łyżki mielone
jajko ugotowane na twardo 2
kapusta wigilijna

Przepis i sposób przygotowania na: kulebiak z wigilijną kapustą

Ciasto rozmrozić.Kapustę wigilijną lekko podgrzać.Wymieszać z orzechami,ze skórką cytrynową i startymi na tarce jajkami na twardo.Na rozwiniętym cieście ułożyć farsz.Brzegi posmarować roztrzepanym jajkiem i starannie zlepić.Wierzch posmarować resztą roztrzepanego jajka.W kulebiaku zrobić kilka dziurek.Ułożyć w formie wyłożonej papierem do pieczenia.Piec ok.30min w temp.200stopniC.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Allice 05.02.2011 10:58
Pyszne danie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak