Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

francuskie pierogi z warzywami

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ciasto francuskie 1op
imbir 3cm
pestki dyni 3łyżki
olej 1łyżka
masło 1łyżka
włoszczyzna 1op
sos sojowy 3łyżki
sól
pieprz
jajko

Przepis i sposób przygotowania na: francuskie pierogi z warzywami

Ciasto rozmrozić.Imbir obrać i posiekać.Pestki uprażyć na suchej patelni.Rozgrzać olej z masłem,wsypać włoszczyznę i posiekany imbir.Smażyć,mieszając,aż zmięknie.Przyprawić do smaku sosem sojowym,solą i pieprzem.Dodać pestki dyni,wymieszać.Ciasto rozwałkować,pokroić na kwadraty.Na środku każdego położyć porcje farszu,rogi ciasta zagiąć do środka,formując kopertę.Na wierzchu posmarować roztrzepanym jajkiem.Piec w temp.220stopniC ok.15min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agata1722
agata1722 12.09.2011 16:09
przydatny przepis
suzana 02.12.2010 15:18
fajny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak