Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Racuszki z nadzieniem śliwkowym

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mleko 1 szklanka
mąka 1 szklanka
jajko 1
sól do smaku
proszek do pieczenia 1 łyzeczka
olej do smażenia 4 łyżki
śliwki 300 gram
Cynamon mielony Prymat szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Racuszki z nadzieniem śliwkowym

Mleko wymieszaj z mąką, dodaj jajko, szczyptę soli i łyżeczkę proszku do pieczenia. Całość dokładnie wymieszaj - tak powstało ciasto.
Śliwki umyj, usuń z nich pestki i pokrój na plasterki. Pokrojone śliwki dodaj do ciasta i wymieszaj.
Olej rozgrzej na patelni. ciasto nabieraj łyżką i formuj z niego placuszki niewielkich rozmiarów. Smaż, aż do zarumienienia.

Podawaj z cynamonem!

Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak