Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cytrynowe zabajone

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cytryny 4 szt.
jaja 6 szt.
cukier kryształ 25 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Cytrynowe zabajone

Z jednej cytryny ścieramy skórkę. Z wszystkich cytryn wyciskamy sok. Żółtka ucieramy z cukrem, gdy krem będzie puszysty małym strumieniem dolewamy sok cytrynowy ciągle mieszając. Wstawiamy krem na mały ogień i ciągle ubijamy trzepaczką, aż krem zgęstnieje. Z białek ubijamy sztywną pianę. Małymi porcjami łączymy z kremem,aż powstanie jednolita masa. Podajemy udekorowane skórką otartą z cytryny, bardzo zimne.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak