Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pomidorowa z ryżem i parówkami

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

przecier pomidorowy 3 łyżeczki
parówki 2 szt
ziele angielskie 3 kulki
sól do smaku
natka pietruszki do smaku
koper do smaku
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżeczka
kostka rosołowa 1 szt
ryż 0,5 (ugotowany na sypko)

Przepis i sposób przygotowania na: Pomidorowa z ryżem i parówkami

Do garnka wlać 3 szklanki wody,dodać kostkę rosołową,ziele angielskie,natkę pietruszki,koper,łyżeczkę mielonej papryki-całość zagotować.Następnie dodać parówki przekrojone w pół i 3 łyżeczki przecieru pomidorowego,doprawić solą do smaku.Po kilku minutach zupę zabielić śmietaną i dodać ugotowany na sypko ryż.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ewelinapac 22.05.2011 21:51
fajny pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak