Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryba w sosie winno-ziołowym

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet rybny 4
olej 2 łyżka
masło 2 łyżka
mąka 2 łyżka
posiekane zioła 1 szklanka
wino białe wytrawne 1 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: Ryba w sosie winno-ziołowym

Filety opłukać, osuszyć, posolić, oprószyć pieprzem, opanierować w mące. Na patelni rozgrzać olej z masłem, usmażyć filety - po 3 min z każdej strony. Wsypać zioła, wlać wino, dusić na małym ogniu, aż połowa wina odparuje.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak