Ryba w sosie winno-ziołowym

Ryba w sosie winno-ziołowym

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filet rybny

    4
  • olej

    2 łyżka
  • masło

    2 łyżka
  • mąka

    2 łyżka
  • posiekane zioła

    1 szklanka
  • wino białe wytrawne

    1 szklanka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Filety opłukać, osuszyć, posolić, oprószyć pieprzem, opanierować w mące. Na patelni rozgrzać olej z masłem, usmażyć filety - po 3 min z każdej strony. Wsypać zioła, wlać wino, dusić na małym ogniu, aż połowa wina odparuje.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat