Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Racuszki z nadzieniem bananowym

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mąka 1 szklanka
mleko 1 szklanka
jajko 1
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
cukier puder do smaku
Cynamon mielony Prymat do smaku
sól szczypta
olej do smażenia 4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Racuszki z nadzieniem bananowym

Mąkę wymieszaj z mlekiem, dodaj jajko, szczyptę soli i proszek do pieczenia. Dokładnie wymieszaj ciasto. Dodaj do ciasta pokrojone w cienkie plasterki banany.
Olej do smażenia rozgrzej na patelni. Racuszki smaż z obu stron, aż nabiorą złocistego koloru.

Podawaj posypane cukrem pudrem i cynamonem.

Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Izabela28 06.12.2010 22:06
Pyszne te racuszki:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak