Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Indyk duszony

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

koncentrat pomidorowy 3 łyżki
woda 4 łyżki
śmietana 4 łyżki
olej 3,4 łyżki
mąka 4,5 łyżek
indyk 0,5 kg
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Indyk duszony

Mięso pokroić na dowolnej wielkości kawałki. Obtoczyć w mące i obsmażyć na rozgrzanym oleju ze wszystkich stron na rumiano.Podlać wodą i dusić na małym ogniu /pod przykrywką/ 15 minut. Następnie dodać koncentrat pomidorowy wymieszany ze śmietaną i papryką. Doprawić solą i pieprzem.Chwilkę jeszcze poddusić /3-5 minut/.
Najlepiej smakuje z kluskami /np. kładzionymi lub śląskimi/ i łagodną surówką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak