Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kluski śląskie w panierce

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jajko 1
Bułka tarta klasyczna Prymat pół szklanki
olej do smażenia 3 łyzki
Sól czosnkowa jodowana Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Kluski śląskie w panierce

Jeśli z niedzielnego obiadu zostały Ci kluski śląskie, a nie chcesz ich wyrzucać - ten przepis jest właśnie dla Ciebie!

Jajko rozbij i wymieszaj widelcem z przyprawami. Olej do smażenia rozgrzej na małej patelni. Wszystkie kluski śląskie dokładnie obtocz najpierw w surowym jajku z przyprawami a później w bułce tartej. Smaż na oleju około 10 minut.

Smacznego!

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

perla 02.12.2010 16:23
Dobry pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak