Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa z boczkiem i kiełkami

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

boczek wędzony 30 dag
pieczarki 25 dag
fasola czerwona z puszki 1 puszka
cebula 1 mała
czosnek 1 ząbek
przecier pomidorowy 1 łyżka
sól, pieprz
chilli w płatkach
wrzątek 1-1,5 l
pietruszka lub kolendra do dekoracji
olej do smażenia
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżeczka
kiełki 1 (fasoli)

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa z boczkiem i kiełkami

Boczek kroimy w kostkę, cebulkę w kosteczkę, czosnek w plastry, pieczarki w grube plastry.
Podsmażamy boczek na łyzce oleju, dodajemy cebulę, czosnek, smazymy ok 5 minut, w tym czasie na osobnej patelni podsmażamy pieczarki.
Do boczku dodajemy przecier pomidorowy, mieszamy dokładnie i smażymy jeszcze 3 minuty, zalewamy boczek przygotowanym bulionem z kostki (na wędzonym boczku), dodajemy pieczarki, przyprawiamy dużą iloscia pieprzu i chilli, dodajemy ziele angielskie i liść laurowy, dusimy ok 10 minut.
Pod koniec dodajemy odsączoną fasolę i kiełki fasoli, podajemy z pietruszką lub kolendrą.jest pyszna!!!!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agnieszka189 07.12.2010 11:09
pycha!
misia53 02.12.2010 15:20
Na mrożną zimę z sopelkami najlepsza zupa z boczkiem i kiełkami.
suzana 02.12.2010 15:15
smakowite:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak