Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kanapki na gorąco

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szynka 200 gram
ser żółty 200 gram
cebula biała 1
chleb pół bochenka
Sól czosnkowa jodowana Prymat do smaku
olej do smażenia 1 łyżka
masło 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Kanapki na gorąco

Cebulę obierz i poszatkuj drobno. Szynkę pokrój w wąskie paseczki. Ser żółty zetrzyj na tarce. Każdą kromkę chleba posmaruj niewielką ilością masła i przekrój na pół.
Olej do smażenia rozgrzej na patelni. Przez 10 minut smaż samą cebulę, później dodaj szynkę. Smaż kolejne 10 minut.
Na koniec dodaj starty ser żółty i sól czosnkową. Wymieszaj dokładnie potrawę. Roztopiony ser sprawi, że wszystkie składniki połączą się w jedną całość.
Gorącą masę nakładaj na pokrojone kromki chleba.

Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak