Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Fasla szparagowa z pulpetami

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

fasolka szaragowa 1 puszka
mięso mielone 30 dag
jajko 1 szt
śliwki suszone 5 dag
Bułka tarta klasyczna Prymat 2 łyżki
tłuszcz 1 łyżka
mąka 1 łyżka
przyprawa kucharek 1 łyżeczka
natka piertuszki posiekana 3 łyżki
cytryna 1/2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Fasla szparagowa z pulpetami

Mielone mięso wyrobić z tarta bułką, jajkiem, przyprawą i zieleniną. Z fasolki odcedzić zalewę do rondla. Zmasy mięsnej formować jednakowej wielkości pulpety, włożyć je do wrzącej zalewy i gotować 15 minut. Tluszcz stopić, wymieszać z mąką i rozprowadzić wywarem w którym gotowały się pulpety. Dodać fasolę i namoczone drobno pokrojone śliwki. Włożyć do potrawy plasterki umytej cytryny i wszystko razem gotować kilka minut. Podawać z ziemniakami, ryżem lub pieczywem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna59 21.05.2012 12:08
apetyczna
Motorek 06.05.2012 11:08
extra
Sylwia56
Sylwia56 13.05.2011 22:03
super
mehia 28.04.2011 21:59
wypróbuję :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak