Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dżem jabłkowo-gruszkowy z cynamonem

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

gruszki 1 kilogram
cukier 1 kilogram
cynamon 2 łyżki
jabłko kwaśne 1 kilka szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Dżem jabłkowo-gruszkowy z cynamonem

Jabłka i gruszki myjemy obieamy , wycinamy gniazda nasienne, kroimy w kostkę , smażymy , z cukrem, około 30 minut, pod koniec dodajemy cynamon, mieszamy, przekładamy do wyparzonychsłoików, odstawiamy do wystygniecia dnemdo góry.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Mariposas 01.11.2011 21:10
fajny smak
Justyna223 26.08.2011 11:07
na pewno pyszny
anja3107 08.04.2011 10:17
lubię dżemy

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak