Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kiełbaski w cieście francuskim z pieczarkami

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mrożonego ciasta farncuskiego 1 opakowanie
kiełbasek pieprzowych 8
pieczarek (świeżych lub ze słoika) 10 dag
żółtego sera 30 dag
olej do smażenia 1
sól, pieprrz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Kiełbaski w cieście francuskim z pieczarkami

Ciasto francuskie rozmrozić. Pieczarki oczyścić, cebulę obrać, podzielić na ćwiartki, nastepnie wszystko zmielić. Rozgrzać olej, dodać zmielone grzyby, smażyć, aż odparuje nadmiar płynu. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Ciastko francuskie posmarować grzybami, podzielić na 24 kwadraty. Ser pokroić w plastry, ułożyc po jednym na każdym kawałku cista. Każdą kiełbaskę pokroić na trzy części, zawijać je w ciasto z serem, skleić brzegi. Układać na blasze wyłożonej papieram do pieczenia i posmarowanej olejem. Piec 10-15 min w piekarniku rozgrzanym do temperatury 200 st C.

Smacznego!!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak