Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryż na szybko

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ryż 2 szklanki
bulion drobiowy 2 kostki
olej 1 łyżka
papryka
Szafran nitki Prymat
ulubione zioła

Przepis i sposób przygotowania na: Ryż na szybko

Rozpuszczamy kostki bulionowe w 1 litrze wody. Dodajemy przyprawy. Ryż wsypujemy do garnka na podgrzany olej, tak długo gotujemy, aż będzie szklisty.Gorącym wywarem zalewamy podsmażony ryż i gotujemy go na małym ogniu do czasu, aż całkowicie wchłonie wodę. W ten sposób przygotowany ryż jest sypki i smakuje wyśmienicie nawet bez dodatków.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Dorota76 26.02.2011 23:01
szybkie i pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak