Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryba na kwaśno

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

dorsz 1
cytryna 1
zielona papryka 3
mieszanka pięciu przypraw 20 g

Przepis i sposób przygotowania na: Ryba na kwaśno

W mieszance przypraw znajduje się biały kmin, nasiona cebuli, gorczycy nasion fenkułu i nasion kozieradki.Rybę oczyścić , pokroić na małe kawałki, zamarynować w kurkumie , soku z cytryny i soli . Odstawiamy na pół godziny.Następnie smażymy na małym ogniui odłożyć .Na tej samej patelni podsmażamy pokrojona paprykę oraz mieszankę tych przypraw. A dokładnie to nazywa się panach phoran. Dolewamy troszkę wody , doprowadzamy do wrzenia i wkładamy z powrotem rybę .Dusimy z 10 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Fiffi 20.02.2013 20:50
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak