Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śledzie w zalewie jałowcowej

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

solonych filetow sledziowych 8
Liść laurowy suszony Prymat 2
czerwone cebule 2
octu spirytusowego 50 ml
cukru 1 łyżka
dżinu 50 ml
Owoc jałowca cały Prymat 2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Śledzie w zalewie jałowcowej

Śledzie zalać zimna wodą, moczyc 2-3 godz., osączyć, pokroić na niewielkie kawałki. Cebulę obrać , posiekać. Ziarna jałowca rozetrzeć w moździerzu. Połączyć ocet z łyżka cukru. Wlać 1/2 l wrzącej wody i mieszać, aż cukier sie rozpuści. Dodać dżin oraz ziarna jałowca, wymieszać.
W słoiku układać na przemian cebulę i kawałki śledzi. Zalać zalewą, na koniec włożyć liście laurowe. Odstawić do lodówki na 24 godziny.

Smacznego!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak