Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ogórki z keczupem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ogórki gruntowe
woda 2 litry
cukier 3 szkl
sól 4 łyżki
keczup pikantny 1 szkl
ocet 1 szkl

Przepis i sposób przygotowania na: Ogórki z keczupem

Składniki zalewy zagotować.Ogórki pokroić w słupki ze skórką i ułożyć w słoikach, do każdego słoika włożyć również koper, ziele angielskie, czosnek, gorczycę i pieprz.Zalać ogórki ostudzoną zalewą.Zakręcić i pasteryzować 10 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ElizaT 02.12.2010 17:16
ciekawy pomysł !

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak