Zapiekane kotlety schabowe

Zapiekane kotlety schabowe

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kotlety schabowe

    3 szt
  • ser żółty

    15 dag
  • szynka

    15 dag
  • jajko

    1 szt
  • sól, pieprz

    do smaku
  • słodka papryka Prymat

    o,5 łyżeczki
  • rozmaryn

    1 łyżeczka
  • olej

    3 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kotlety lekko rozbić,posolić, popieprzyć ,usmażyć na rozgrzanych 2 łyżkach oleju /po 5 minut z każdej strony/.Przełożyć na natłuszczoną jedną łyżką oleju blaszkę.
Ser zetrzeć, szynkę pokroić w małą kosteczkę. Jajko wymieszać z solą , pieprzem, papryka i igiełkami rozmarynu. Dodać ser i szynkę, wymieszać. Tę masę nałożyć na kotlety. Zapiekać /bez pokrywki !/ 20-15 minut w temp. 220 stopni.
Podawać ze smażonymi ziemniakami i dowolną surówką lub kiszonymi ogórkami.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

gośka

17.01.2011 09:36
mniam

unikat23

29.08.2010 09:46
fajny przepis, na pewno wypróbuję

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat