Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

śliwki w galaretce

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

śliwki węgierki 1 kilogram
woda 200 mililitrów
cukier 1 kilogram
cukier żelujący 300 gram

Przepis i sposób przygotowania na: śliwki w galaretce

Śliwki myjemy, kroimy w kostkę , wkładamy o dużego rondla zasypujemy cukrem i wlewamy wodę , smażymy 30 inut, gdy sliwki zmiękną , dodajemy cukier żekujący, i gotujemy jeszcze 10 minut, przekładamy do wyparzonych słoików, zakręcamy szczelnie, odstawiamy do ostygniecia dogóry nogami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak