Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

jabłka z żurawiną

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

orzechy włoskie 50 g
żurawina
syrop klonowy 4 łyżki
jabłka 4 twarde

Przepis i sposób przygotowania na: jabłka z żurawiną

Jabłka umyć dobrze osuszyć odetni górną część i wydrąż środek. Posiekaj orzechy i wymieszaj z żurawiną oraz z syropem klonowym. Taką mieszanką nafaszeruj jabłka. Ustaw je w żaroodpornym naczyniu wlej kilka łyzek wody i wstaw owoce do piekarnika nagrzanego do 200 stopni na 12-15 min. Podawaj ciepłe lub wystudzone.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jolaxa 20.02.2011 13:50
pycha
bami 02.12.2010 14:38
Słooooodkie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak