Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cebula faszerowana kaszanką

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula 6 sztuk
kaszanka 40 dag
olej 2 łyżki
koperek 2 łyżki
majeranek 1/2 łyżeczki
ogórki konserwowe 2 sztuki
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Cebula faszerowana kaszanką

Cebulę obrać, ściąć wierzch i wydrążyć, pozostawiając 2-3 warstwy miąższu. Wyjęte środki cebuli siekamy. Kaszankę wyjmujemy z osłonek i kroimy w plasterki, ogórki w kostkę. Na rozgrzanym oleju podsmażyć cebulkę i kaszankę, przez 2 min. Przyprawić solą i pieprzem, łyżeczką koperku i majerankiem. Napełnić cebule. Ułożyć na tacce aluminiowej i grillować 20 min. Posypać posiekanym ogórkiem i resztą kopru.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak