Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

piersi indyka w słodkiej galarecie

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z indyka 50dag
rosół drobiowy 2szkl
herbata miętowa 1torebka
galaretka pomarańczowa
śliwki 6
mandarynka 2
winogrona kilka
herbata 1torebka z szałwii

Przepis i sposób przygotowania na: piersi indyka w słodkiej galarecie

Mięso zalać rosołem,dodać miętę i szałwię,gotować ok.50min.Ugotowaną pierś ostudzić,pokroić w plastry i ułożyć na półmisku.Obłożyć pokrojonymi owocami.Galaretkę przyrządzić wg.przepisu na opakowaniu.Galaretką zalać mięso z owocami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Allice 03.01.2011 19:35
Bardzo ciekawy przepis, nigdy czegoś podobnego nie jadłam.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak