Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Czerwony barszcz z jajkiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

burak czerwony 1 kg
czosnek 4 ząbki
ziele angielskie do smaku
żeberka 0,5 kg.
jajko 4 szt.
Kwas cytrynowy Prymat do smaku
Liść laurowy suszony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Czerwony barszcz z jajkiem

Żeberka gotować z liściem laurowym i zielem angielskim. Obrane buraki pokroić w talarki i gotować wywar w osobnym garnku. po zagotowaniu przełączyć na mały palnik dodać łyżkę kwasku cytrynowego i trzymać na małym płomieniu około 1 godz nie dopuszczając do wrzenia. Następnie wyjąć gotowane mięso i buraki i połączyć wywary ze sobą dodając wyciśnięty czosnek pieprz i sól do smaku. Ugotowane jajka przekroić na ćwiartki i zalać barszczem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jolaxa 15.01.2011 09:14
wyglada smakowicie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak