Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

biszkoptowe ciasto z kremem i galaretką

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

galaretka 2 sztuki
budyń 1 opakowanie
mleko 500 mililitrów
jajko 13 sztuk
mąka 3 szklanki
cukier 2 szklanki
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
kakao 3 łyżki
masło 0 100 gram

Przepis i sposób przygotowania na: biszkoptowe ciasto z kremem i galaretką

Galaretki rzygotowujemy, odstawiamy do ostygnięcia, przygotujemy biszzkopt jajka iksujemy z cukrem, dodajemy mąke z proszkiem do pieczenia , 1/3 ciasta odlewamy dodajemy kakao, pieczemy 2 biszkopty, jedenkakaowy drugi zwykłay, Biszkopty ostudzamy. Przygtowujemy budyń , studzimy , dodajemy jajka i masło , miksujemy . Na ciemny budyn lewamy jedną galaretke teżejącą , biały biszkopt, rozcinamy na pól, , jedną część układamy na galaretce a na biszkpt układamy masę budyniową , i druga połowę biszkopta na wiesz wylewamy tężejącą galaretkę , mozna tez ułożyć wisnie a na iśnie dopiero galaretkę

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Małgorzata106 09.11.2011 19:42
pycha
marta1371 28.05.2011 22:57
Dziś takie zrobiłam,pyszne
jolajka 02.12.2010 16:49
fajnie wygląda
Misiabe 02.12.2010 16:00
smacznie wygląda
marta74 02.12.2010 15:08
wygląda świetnie
mirosława4 02.12.2010 13:44
pyszności

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak