Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pulpety w sosie

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

JAKO 2 szt.
mięso mielone 400 g
cebula 1 szt
czosnek 1 ząbki
makaron kokardki 400 g
Bułka tarta klasyczna Prymat 2 łyżki
Sos pieczeniowy ciemny 1 szt
mąka 2 łyżki
pieprz do smaku
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Pulpety w sosie

Cebulę pokroić w kostkę i dodać do mięsa mielonego,2 jajka ,bułkę tartą i czosnek,doprawić do smaku CAŁOŚĆ I FORMOWAĆ ZGRABNE PULPECIKI,Na rozgrzany olej układamy pulpeciki i smażymy z obu stron,gdy mięso jest gotowe odlewamy olej i zalewamy sosem do pieczenia ,na wolnym ogniu dusimy całość przez około 10 min.podajemy z makaronem kokardki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak