Ziemniaczana z pieczarkami

Ziemniaczana z pieczarkami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • bulion warzywny

    2 szklanka
  • Bulion grzybowy

    2 szklanka
  • pieczarki

    10 dag
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ziemniaki obrać, opłukać, pokroić w kosteczkę, włożyć do gorącego bulionu warzywnego, wymieszanego z grzybowym. Pieczarki opłukać, pokroić w plasterki, podsmażyć na maśle, dodać do zupy. Kiedy ziemniaki będą prawie miękkie, wsypać zacierki i gotować zupę jeszcze 10 min. Wlać śmietanę, dodać koperek, doprawić pieprzem.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

rosik93

25.04.2012 16:52
mniam

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat