Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

JARSKA ZUPA OGÓRKOWA

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ogórki kiszone 4-5 sztuk
ziemniaki
marchewka 1
cebula 1/2
sól, pieprz
śmietana

Przepis i sposób przygotowania na: JARSKA ZUPA OGÓRKOWA

Ogórki kiszone zetrzeć na tarce z grubymi oczkami, na patelni wlać łyżkę oleju, zeszklić pół pokrojonej cebuli, wrzucić starte ogórki i dusić parę minut.
Ziemniaki obrać i pokroić w kostkę, włożyć do garnka, zalać wodą, wetrzeć marchewkę i przyprawić solą i pieprzem, gotować na gazie, aż ziemniaki będą na wpół miękkie, wrzucić przesmażone ogórki i gotować kilkanaście minut do miękkości. Z łyżki mąki i kilku łyżek mąki zrobić w szklance \"barszcz\" i zagęścić zupę. Śmietanę dodać bezpośrednio na talerzu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak