Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rizotto z groszkiem konserwowym

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż 1 szkl
pierś z kurczaka 50 dag
cebula 2 szt
marchew 1 szt
tłuszcz 4 łyżki
groszek konserwowy 1 puszka
sól do smaku
pieprz do smaku
bulion 1 szt
zielenina 2 posiekana

Przepis i sposób przygotowania na: Rizotto z groszkiem konserwowym

Ryż ugotować na sypko w 2 szkl.wody dodając bulionetkę. Pierś z kurczaka pokroić w kostkę i obrumienić na tłuszczu, dodać pokrojoną cebulę i marchew, podlać niewielką ilością wody, dusić pod przykryciem do miękkości. Ugotowany ryż połaczyć z mięsem i groszkiem, doprawić do smaku solą i pieprzem, wymieszać. Mocno podgrzać, przed podaniem posypać zieleniną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta 26.09.2013 08:34
pyszne danie
Robert10 21.06.2011 17:41
smaczniutkie
Monika193
Monika193 05.12.2010 20:41
super pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak