Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

RACUSZKI KURCZAKOWE

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z kurczaka surowa pół
mąka 1 łyżka
mąka ziemniaczna 1 łyżka
jajko 2
ser żółty 10 dag
olej do smażenia
Przyprawa do drobiu po myśliwsku Prymat ddo smaku

Przepis i sposób przygotowania na: RACUSZKI KURCZAKOWE

Pierś z kurczaka pokrój w kostkę , dopraw i odstaw na kilka minut, jajka rozmieszaj z mąkami , tak, aby wyszło dość gęste ciasto, włóż do niego mięso, zetrzyj ser żółty na grubej tarce, wymieszaj i odstaw na kilkanaście minut.
Smaż w głębokim tłuszczu tak jak racuszki, podawaj z surówką i ziemniakami czy ryżem

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak