Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dobry piernik

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jaja 4 szt
miód prawdziwy 4 łyżki
cukier 1 szkl
mąka 3 szkl
Przyprawa do piernika ciast i deserów Prymat 1 szt
kakao 1 łyżka
orzechy posiekane 4 łyżki
Soda oczyszczona Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Dobry piernik

Żółtka, cukier i miód ucierać na puszystą masę. Dodać mąkę wymieszaną z sodą, kakao, orzechy i przyprawę do pierników, dalej ucierać. Białka ubić na sztywną pianę, dodać do ciasta, delikatnie przemieszać. Ciasto wyłożyć do formy posmarowanej tłuszczem i posypanej bułką tartą. Włożyć do piekarnika nagrzanego do 170 stopni i piec około 50 minut.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iwusia 21.03.2013 23:30
bardzo smaczny piernik, polecam.
ankaryba 20.06.2012 11:01
pyszny!!!
Monika193
Monika193 13.10.2011 22:06
smaczny
Halusia 10.08.2011 07:17
oj, dobry, dobry!
pigila
pigila 20.12.2010 23:56
do wypróbowania

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak